Hoe meer werk genereren voor je werkplaats van de toekomst in je onafhankelijke garage?

Bij de meeste onafhankelijke garages is er vaak werk, maar de hoeveelheid varieert als de golven van de zee. Soms is er meer werk dan men kan bijhouden, terwijl er op andere momenten minder werk is. Deze fluctuaties zijn normaal en bieden de mogelijkheid om onze andere taken uit te voeren wanneer er minder betalend werk is, zoals het uitvoeren van een stocktelling of een grondige schoonmaak. Hoe kun je zorgen voor meer stabiliteit in de hoeveelheid werk en ervoor zorgen dat je in de toekomst voldoende werk hebt in jouw werkplaats, vooral met de toenemende populariteit van elektrische voertuigen?

 

Minder werk in de werkplaats door de opkomst van elektrische voertuigen

Hoewel we extra inkomstenbronnen kunnen creëren voor onze werkplaats, zoals wieluitlijning en bandenverkoop, zullen er waarschijnlijk meer periodes komen met kleine fluctuaties in werk in vergelijking met grote pieken. Vooral met de opkomst van elektrische voertuigen die sterk worden gestimuleerd door de overheid. Deze verschuiving zit er binnenkort aan te komen.

Momenteel valt de opkomst van de elektrische voertuigen nog mee voor de onafhankelijke garages. Op dit moment zijn het vooral de bedrijven waarop de druk groot is om elektrische wagens aan te kopen aangezien dit de enige manier is om nog financiële voordelen te bekomen in fiscale aftrekbaarheid van het voertuig en de brandstof.

De overheid gaat ervan uit dat bedrijven hun elektrische voertuigen na vijf jaar hebben afgeschreven en dat deze vervolgens op de particuliere markt worden verkocht. Dit is juist de groep klanten waarop onafhankelijke garages zich richten.

 

Vraag vrijblijvend een demo van Stocklistdealer aan

 

Hoe kan je zorgen dat jouw werkplaats klaar is voor de toekomst?

We zien het met bezorgdheid aan dat de opkomst van de elektrische wagen moeilijk tegen te houden is. Er zal minder werk zijn aan de wagen van de toekomst dan aan de huidige wagens.

Toch blijven de grote merkengarages fusioneren en openen er in het land nog vestigingen van zowel kleine als grote investeringsgroepen zoals Van Mossel. Dan vraag je jezelf toch af wat zij zien dat jezelf niet ziet, want de financiële vooruitzichten van de werkplaats van de toekomst zien er toch niet bijzonder gunstig uit.

Wat ze zien is de kracht van het samenwerken! Samen zoveel mogelijk wagens verkopen, momenteel nog liefst met een verbrandingsmotor en die klanten behouden door doordachte trucs waar je meer over te weten komt in mijn andere blogs.

Samenwerking is essentieel voor het beschikbaar hebben van bijna elke gewenste auto voor klanten wanneer dat nodig is. Binnen hun groep delen de gefusioneerde merkengarages en investeringsgroepen hun tweedehands wagens. Als je geen deel uitmaakt van hun groep, kan het delen van hun wagens met jou moeilijk of zelfs onmogelijk zijn.

Hoeveel keer gebeurt het niet dat er bij jou een klant binnen komt die op zoek is naar een andere wagen die je niet staan hebt. Je moet ze als het ware doorsturen naar een officiële dealer die een mooi en uitgebreid aanbod heeft aan beschikbare wagens.Je zal geen of weinig commissie hebben op die verkoop en de officiële dealer zal je klant in de toekomst verder opvolgen met nieuwsbrieven, opendeurdagen, saloncondities…

In bovenstaand geval heb je dan nog geluk dat je ervan wist dat je klant een wagen zocht. Voor hetzelfde geld kijkt hij gewoon op je website, ziet hij niks staan naar zijn wens, komt hij zelf uit bij de officiële dealer en heb je nog meer kans dat hij wegblijft want na zijn waarborgperiode kan er nog een verlengde waarborg afgesloten zijn en een onderhoudscontract…

Kortom, meer werk genereren voor je werkplaats van de toekomst kan enkel door een groot aanbod aan tweedehandswagens te kunnen aanbieden. Op deze manier kan je je klantenbestand uitbreiden.

Een groot aanbod aan tweedehandswagens betekent een grote investering wat niet voor iedereen mogelijk is.

Wil je echt zekerheid voor de toekomst zonder grote investeringen dan is samenwerken met andere betrouwbare garages de oplossing.

 

Vraag vrijblijvend een demo van Stocklistdealer aan

 

Stocklistdealer is de manier om klaar te zijn voor de toekomst. Je werkt samen met andere betrouwbare garages. Je kan wagens uit het netwerk voorstellen aan jouw klant zonder dat deze weet bij welke garage de voorgestelde wagen staat. En je behoudt je eigen identiteit.

Heb je zin om de krachten te bundelen met andere betrouwbare garages en dit op een manier waarop je jouw eigen identiteit behoudt? Vraag dan nu vrijblijvend een demo aan van Stocklistdealer.

 

Vraag vrijblijvend een demo van Stocklistdealer aan

 

Wil je meer te weten komen hoe je je kunt voorbereiden op de toekomst?

Volg dan mijn blogs.

Volg Stocklistdealer.eu:
Wil je meteen actie ondernemen en een eerste stap zetten richting jouw doelen?

Deel dit artikel

NL